Ahornsiroop C+ Madal Bal C+ 1000 ml
OverzichtVoor de hele Citroensapkuur heeft u 3 liter Ahornsiroop nodig, inclusief afbouw en opbouw dagen..
De stroop bevat de volgende mineralen:
- calcium (358 mg/kg) voor het beender- en zenuwgestel en het spierstelsel;
- kalium (3963 mg/kg) ten behoeve van de osmotische druk1’ in de cel, de activering van enzymen en de afvoer van afvalstoffen;
- magnesium (144 mg/kg) goed voor hart- en bloedvaten, het beender- en zenuwgestel en voor de omzetting van eiwitten, vet ten en koolhydraten;
- mangaan (18,9 mg/kg) onmisbaar bij de omzetting van koolhydraten en ijzer, speelt een essentiële rol bij de ontwikke ling van het beendergestel en verdrijft vermoeidheid;
- natrium (457 mg/kg) voor handhaving van de osmotische druk in de lichaamssappen en ter ondersteuning van de werking van het zenuw- en spierstelsel;
- ijzer (12,1 mg/kg) is noodzakelijk als bestanddeel van de rode bloedlichaampjes die voor de zuurstoftoevoer zorgen, werkt weerstandverhogend;
- zink (49,5 mg/kg) ten behoeve van het beendergestel, de vorming van huid- en haarcellen en de regeneratie van huid en haar, eveneens van belang voor de normale secretie (afscheiding) van insuline en de omzetting van eiwit. Bovendien remt het cholesterolafzetting en bevordert het geestelijke alertheid.
Madal Bal staat borg voor 100% natuurzuivere Ahornstroop van de mineraalrijke C+ graad en voor een zorgvuldige verwerking zonder chemische toevoegingen. De C+ Ahornstroop van Madal Bal heeft bovendien een zeer volle, delicate smaak.
Houdbaarheid
Ahornstroop is in een luchtdichte verpakking langer dan een jaar houdbaar. Wanneer het blik eenmaal geopend is, begint de stroop na verloop van tijd net als zoet vruchtensap langzaam te gisten. Dit proces kan men stoppen door de stroop tot 70°C te verhitten. Dan vervluchtigen ook de ontstane alcoholsporen, zodat de stroop weer smaakt als voorheen en gewoon bruikbaar is. Heeft u na de kuur nog stroop over, gebruik die dan in de keuken in plaats van suiker(stroop). Een gezonder zoetmiddel is ondenkbaar.